LotusEffect

LotusEffect

Share

סרום טיפולי לעור הפנים המופק בעבודת יד מחומרים טבעיים בלבד ומכיל שמנים אתריים.

11/03/2022

שמן אתרי ילנג ילנג - Cananga odorata
מקור הצמח: אינדונזיה, מלזיה והפיליפינים.

הילנג ילנג נפוץ מאוד בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה בגלל הריח המתוק והעשיר שלו, אך מלבד ריחו הארומתי קיימים לו שימושים רפואיים רבים.

בג'אווה וויאטנם השתמשו בפרחים המיובשים של הילנג ילנג על מנת לטפל במחלת המלריה, בנוסף היו רוקחים מפרחי הילנג ילנג משחות לטיפול באסתמה.
באינדונזיה השתמשו בשמן על מנת להגביר את תחושת האופוריה בזמן קיום יחסי מין ולהורדת החרדה בזמן הביצוע.
עפ"י המתיישבים השונים באיי הודו, שימוש ישיר של העלים על העור מסייע בהפחתת גרד ומטפל בקשקשים.
שימושים מסורתיים נוספים לילנג ילנג הם טיפול בחרדה, כאבי בטן, עצבנות יתר ולחץ דם גבוה.

בארומתרפיה משתמשים בשמן על מנת לטפל באפילפסיה, רמות סוכר גבוהות בדם, יובש נרתיקי בגיל המעבר, טיפול בלחץ, חרדה ונדודי שינה. השמן האתרי סדטיבי ומאוד מרגיע, עובד על מערכת העצבים ועושה הרגעה ואיזון בהיבט הורמונלי.
בהיבט המנטלי, הוא עוזר לשחרר דאגות ומחשבות טורדניות, דוחף לעשייה והתגברות על מכשולים, מחבר לאהבה עצמית ולהנאה מהחיים.

במחקר שנעשה על הילנג ילנג נמצא כי ניצני הפרחים מכילים רכיבים המעכבים את ייצור עודף המלנין בעור (המלנין הוא פיגמנט הנוצר ע"י תאים הנקראים מלנוציטים הנמצאים בעור ותפקידו להגן על העור מפני השמש). למעשה הילנג ילנג מונע פיגמנטציה בעור (כתמים כהים בעור). ככל שהעור מתבגר הוא נעשה דק יותר, והסיכוי לפיגמנטציה בעור גדל. לכן מומלץ להשתמש בסרום המכיל ילנג ילנג על מנת למנוע ולטפל בפיגמנטציה.
בנוסף, לשמן תכונות נוספות ונהדרות של ריפוי, חיטוי והרגעה של העור. השמן מושך לחות לעור ולכן מעולה לעור שמן או מבוגר.

קישור למחקר:
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2015/896314/

Want your business to be the top-listed Beauty Salon in Tel Aviv?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Website

Address


Tel Aviv